mandag 24. mai 2010

HJEMMELAGD LEKEKJØKKEN
Her er bilder av mini sin bursdagsgave - hjemmelagd lekekjøkken. Det har hvert foreldrene sitt hobby prosjekt i en god måned nå på kveldstid. Vi er stolte av resultatet :-) Kjøkkene er laget av to gamle kommoder. Malt med reste maling fra huset, samt en "prøveboks" med svart maling. Mini syntes tydeligvis at gaven var helt topp og lager nå de skjønneste retter.


SUPPE ( til en dukke, to bamser, en mormor og to foreldre)

En kiwi
Et kakestykke
En tomat
To pynte påske egg

Flere oppskrifter vil bli lagt ut. Kokebok blir nok også gitt ut om ikke lenge :-) Dere får vente i spenning.


Komfyren fikk vi inspirasjon til fra ulike blogger på nettet og artikkelen om lekekjøkken hos Foreldremanualen. Øversteskuff er limt fast etter alle knottene er skrudd fast. 
Skuff 2 og 3 er limt sammen. Innmaten til skuff 2 er tatt ut (bunnen er brukt til å lade kokeplater på toppen) mens skuff 3 blir brukt som innmaten i stekeovnen. Litt sparkel og fugemass inni og utpå ble dette ganske bra til slutt.
Knaggene på siden er limt på.


Kokeredskapene er satt i et "norges glass"hvor glass delen av lokket er tatt ut. 
Blandebatteriet har vi fått av farfar. Har dere ikke en bestefar som samle på "alt" så vil jeg foreslå å ta kontakt med en rørlegger. De skifter ut gamle og ødelagte blandebatteri og kan skaffe et passende. 
Selv vasken er en bakeboller fra Coop Obs!. Den saget vi .... eh min mann et hull til og limte fra undersiden. Under vasken har vi satt inn to esker vi hadde fra før med et velassortert utvalg av tomme matvareboker fra heimen. Honning, te, valnøtter ol. 
Uten om de "hjemmelagde" matvarene har vi kjøpt litt diverse på nettet. Det finnes mange kjekke treleker i ulike varienter. Her juice kartonger fra Storebjørn. Denne juicen er også veldig god  å ha i suppen ;-) 

2 kommentarer: