fredag 9. april 2010

PESTO & JUKSE TATZIKI


Sauser og dipper kan ofte heve nivået på et måltid. Her er to av mine favoritter;

PESTO (grønn)

1 basilikum plante
litt salt
70 gr fersk parmesan
3 ss pinjekjerner
2 fedd hvitløk
1 1/2 dl oliven olje ( bytt gjerne ut deler av dem med raps- eller linfrø olje og få inn litt gode fettsyrer og omega 3)

Kjør alt i blenderen eller foodprocessoren. Blir den litt tørr sper du den bare ut med litt mer olje. Holder seg i kjøleskapet i noen døgn. Men den kan miste mye smak etter det første døgnet. Et tynt lag med olje på toppen hjelper i forhold til smak og holdbarhet.



JUKSE TATZIKI

et beger med lett rømme
en halv agurk (raspet og silt av for mest mulig veske)
1-2 hvitløks fedd
litt salt og pepper

Bland og vips så har du tatziki.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar