onsdag 9. februar 2011

PIZZA,PIZZA,PIZZA

Pizza er alltid en hit her hjemme. Lager en den fra bunn av blir den utrolig mye bedre og sunnere enn frossen pizza. Lager en slike små posjons pizza er det enkelt å ha med til lunsj neste dag eller fryse ned til en kveld en er "kvessen". I tillegg kan alle lage sin favoritt. Mini fikk mais og skinke pizza i dag og lykken var stor.

Vår alles kjære Ingrid Espelid`s pizza bunn;
25 gr gjær
2 dl vann
1 ss olje
5 dl mel
1/2 ts salt

Heves i ca 30 min. Bruke gjerne 50/50 med siktet mel og grovt mel som f.eks sammalt hvete fin.

Hjemmelaget pizzasaus;
en boks hermetiske tomater
en løk
friske krydder som basilikum, oregano og eller timian
hvitløk
soltørket tomater
tomat purre
litt oliven olje

Sil av tomatene. (De hele har en bedre smak enn de ferdig hakkede) Ha alt i en food prosessor ol. og kjør blandingen til den har en passe konsistens. Lag gjerne dobbel posjon og frys ned et par små bokser så sparer du tid en annen pizza dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar