onsdag 11. august 2010

BJØRNEBÆR I VILL VEKST

I fjor sent i august plantet vi to bjørnebær busker. De har fått vann når vi har kommet på det, og har et relativt bekjedent jordsmunn. Men i år tar de helt av!!!


Så når det er tid for høsting blir det fest med bjørnebær i alle varianter - syltetøy, muffins, varmebjørnebær med is. Hvis noen har noen gode oppskrifter på lur så tar jeg i mot med glede :-)

Det jeg vil frem til er at dette tydeligvis er en veldig enkel bærbusk å "få til" i hagen. Andre spiselige vekster som er enkle å få og som jeg har hatt stor glede av er mynte, rabarbra og jordbær i potter. På jordbærene har vi heldigvis sluppet unna snegler og annet drit. For mini har det gått sport i å sjekke om det er noen bær som er modne når hun kommer fra barnehagen.

3 kommentarer:

 1. Hei du!
  Dette var en forlokkende overskrift - hvem takker vel nei til en enklere hverdag??! Synes du har valgt deg et lurt og aktuelt tema for bloggen din, og hiver meg glatt på som følger!

  Slenger på et lite fiskemiddagstips som du etterlyste lenger nede: en sått rett-i-ovnen pakke med laks, hiv oppi masse ingefær, litt hvitløk, og hell over olje og soyasaus! Sleng i ovnen, og hvis du ikke gidder å koke ris eller pasta til, er brune bønner på boks supergodt til. Da blir det både salte og søte smaker - og hvis du kutter noen tomater som du skvetter litt balsamicodressing over har du et lite herremåltid med minimal innsats! Og dette med minimal innsats skal vi slett ikke undervurdere!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. "Viktig melding"!:

  Eg invitere te BLOGGTREFF (på kort varsel)! ;o)

  Hadde vore sååå gøy om me kunne fått te å treffast!!!

  Spre budskapet :o)

  http://kreativimpulsiv.blogspot.com/2010/08/bloggtreff-pa-kort-varsel.html

  Og gratulera så masse med buskveksten... ;o)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for bidrag til fiske aksjonen min :-) Den så utrolig digg ut! Mannen min liker alt med soya saus. Bidraget ditt kan iallefall gjøre min hverdag enklere.

  God helg!

  SvarSlett